Η Ελένη Ιντέρνου γεννήθηκε το 1973 στην Άμφισσα.
Στην ηλικία των 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα Πιάνου με τον Δημήτρη Καρατζά στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι παιδαγωγός με ευρεία γνώση και πολυετείς ολοκληρωμένες σπουδές στην μουσική. Είναι πτυχιούχος πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών τάξη Σοφίας Γιακουμίδου, καθώς επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.
Μελέτησε Μονωδία με τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη και πήρε το Δίπλωμά της τον Ιούνιο του 2017 .
Υπήρξε μέλος Σεμιναρίων που αφορούσαν στη μουσική παιδαγωγική, τη Μουσικοκινητική, τη μουσική εκτέλεση και τη μουσικοθεραπεία, με επιφανείς εκπαιδευτικούς και διακεκριμένους πιανίστες όπως Γ. Χατζηνίκο, Σ. Γιακουμίδου, Λ. Χαρατσή, Λ. Σέργη, Ν. Τσαφταρίδη, Νεφέλη Ατέσογλου, Λ. Αρζιμάνογλου, Α. Σλάβικ, Μ. Αρεταίου, Ευαγγελία Παπανικολάου. Καθώς και σε κύκλους σεμιναρίων της Σχολής Ματέυ με διδάσκοντες όπως, Μ. Κοτσιφού, Ε. Μιχαήλου, Δ. Ματθαιοπούλου. Ως ενεργό μέλος συμμετείχε σε σεμινάριο τραγουδιού – Musical που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου δίδαξαν η Ρόζα Πουλημένου και η Sindy Trend, καθώς και στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Π. για νέους μαέστρους με διεθνούς φήμης Μαέστρους , Jean Ashworth Barlte, Andre van der Merwe & Maria Guinand, Yoshihisa Mathias Kinoshita. Επίσης μαθήτευσε στο Ωδείο Κόνταλυ δίπλα στον Μιχάλη Πατσέα Διεύθυνση παιδικής χορωδίας.
Έχει διδάξει μουσική, βάση των συστημάτων του Carl Orff και Dalcroze, στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΕΗ. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας των κρουστών σε Αρχαία Τραγωδία με σκηνοθέτη τον Δ. Αποστόλου, της μικτής χορωδίας Ορφέας Δ. Ιτέας, του ΤΕΣ/ΔΕΗ Άμφισσας, ως υπεύθυνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Από το 1997 έως και σήμερα είναι αποκλειστική συνοδός πιάνου της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Δελφών.
Το 2004 ύστερα από προτροπή του Γιώργου Τσαγκάρη, παρουσίασε την σύνθεσή της με τίτλο «Ξενοφάνης» στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους Δελφούς. Ασχολείται εκτενώς με την σκηνοθεσία και επιμέλεια παιδικών οπερών όπως το «Christmas Gold», Δεκέμβριος 2009 και «Η Χιονάτη και οι 7 Μουσικοί Νάνοι» Μάιος 2011, «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» Μάρτιος 2015, στην Άμφισσα με το φωνητικό Σύνολο «Ηχώ». Από το 2010 διευθύνει την παιδική χορωδία και το φωνητικό σύνολο του Ωδείου Άμφισσας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια Αρχαιολογίας, Φιλολογίας, ποίησης, ως υπεύθυνη μουσικής επιμέλειας και συνοδός στο πιάνο με τραγούδι και μουσική
δωματίου. Επίσης έχει διδάξει εθελοντικά τραγούδι σε άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και σε παιδιά με αυτισμό, στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στην Άμφισσα.
Το 2005 δημιούργησε το παραμύθι της για τις νότες σε γραφή μπράιγ και ευελπιστεί να εκδοθεί.
Το 2007 δημιούργησε την Μουσική Σχολή «Ηχώ» στην Άμφισσα η οποία τον Μάρτιο του 2014 αναβαθμίστηκε σε Ωδείο Άμφισσας.
Έχει τρία παιδιά τον Παναγιώτη τον Αριστείδη και τον Ιωσήφ – Δημήτριο.
Τον Ιούνιο του 2013 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών.
Το 2014 συνεργάστηκε με το συγκρότημα των ‘En cardia’ ενώ το 2016 τραγούδησε με τον Βασίλη Γισδάκη.
Τον Απρίλιο του 2017 παρουσιάστηκε το παραμύθι της Ευαγγελίας Τσονάκα «Το βιβλίο που δεν άνοιγε» με δική της διδασκαλία και μουσική επιμέλεια. Επίσης τον Ιούλιο του ίδιου έτους παρουσιάστηκε ξανά στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.
Τον Οκτώβριο του 2017 παρουσιάστηκε η μουσική παράσταση: «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Σινέ Άλσος Άμφισσας. Τον ίδιο μήνα η παιδική χορωδία και το φωνητικό σύνολο «ΗΧΩ» συμμετείχαν στην 1η συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2018 παρουσιάστηκε η μουσική παράσταση: «Ερωτόκριτος» του Β. Κορνάρου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Για μας κελαηδούν τα πουλιά» βασισμένη στα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ με δική της μουσική επιμέλεια.