Διαγωνισμός Σύνθεσης και Τραγουδιού με έμπνευση από την Ποίηση του Άγγελου Σικελιανού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!

Φέτος το καλοκαίρι στα πλαίσια των Delphic Cultural Heritage Days 2021 τιμούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και τον βλέπουμε μέσα από τα μάτια του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Το Ωδείο Άμφισσας Ελένης Ιντέρνου και το Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος καλούν όλους τους επίδοξους συνθέτες/τριες και τραγουδοποιούς από 9 έως 25 ετών να φτιάξουν τα δικά τους τραγούδια εμπνευσμένοι από την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού. Θα είναι μια ευκαιρία για όσους συμμετέχουν να διαβάσουν και να γνωρίσουν βιωματικά την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού, να βρουν την έμπνευση σε αυτήν και να γράψουν μουσική με ή χωρίς στίχους ή και να μελοποιήσουν ποιήματά του βρίσκοντας χαρά και δημιουργικό χρόνο και ανοίγοντας άλλους κόσμους μέσα από την οπτική αυτού του ποιητή.

Το διαγωνιστικό κομμάτι θα χωρίζεται σε τρία μέρη, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων: α) Από 9 έως 13 ετών, β) Από 14 έως18 ετών και γ) Από 19 έως 25 ετών. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 4 λεπτά και να σταλούν στο mail: odeioak.gr@gmail.com από 19 Απριλίου έως 20 Μαΐου και σε μορφή mp3 και φυσικά για τους ανήλικους συμμετέχοντες θα πρέπει να υπάρχει και η συναίνεση κάποιου κηδεμόνα.

Ο νικητής/τρια κάθε κατηγορίας θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο του ενορχηστρωμένο από καταξιωμένους μουσικούς καθώς και την δυνατότητα να συμβάλει στην ηχογράφησή του σε επαγγελματικό στούντιο.

Τα τραγούδια αυτά θα οπτικοποιηθούν με σχετικό video art και θα ανέβουν στο διαδίκτυο ενώ τέλος θα παρουσιαστούν ζωντανά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια των Delphic Cultural Heritage Days 2021 στις 13 Ιουνίου 2021 στην οικία της Εύας και του Άγγελου Σικελιανού στους Δελφούς. Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να τραγουδήσουν ή να συνθέσουν εμπνευσμένοι από τα ποιήματα του Σικελιανού αλλά και από το «Απολλώνιο Φως», για τον Άγγελο και την Εύα, για την Κασταλία και τις Νύμφες, για τον Ηνίοχο, για τις Μούσες και την Πυθία… ακόμα και για τα Δελφικά Παραγγέλματα και πως αυτά αντανακλούν στην ζωή μας σήμερα ας πάρουν χαρτί και μολύβι και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο τις παρτιτούρες τους και ας στείλουν τις συμμετοχές τους.

Το Ωδείο Άμφισσας Ελένης Ιντέρνου και το Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με αυτή την ιδέα στοχεύουν να εμπλέξουν σε αυτή την δημιουργική διαδικασία αφενός όσους ζουν στην Φωκίδα και πολύ κοντά στους Δελφούς και να τους προτρέψουν να «δουν» τους Δελφούς μέσα από την Τέχνη και να εκφραστούν για τον δικό τους τόπο. Και αφετέρου να εμπλέξουν νέους από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να μάθουν, να γνωρίσουν, να δημιουργήσουν και να έχουν την επιθυμία να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών ακολουθώντας τα βήματα της Εύας και του Άγγελου Σικελιανού.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο mail: odeioak.gr@gmail.com.

Καλή επιτυχία σε όλους!